Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mléčné tyčinky s pomerančem a vanilkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Mléčné tyčinky s pomerančem a vanilkou - postup přípravy

Tento recept ocení nejen milovníci originálních postupů přípravy dezertů. Mléčné tyčinky jsou šťavnaté, vláčné a jejich příprava nemůže být jednodušší.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem, do směsi přimíchejte kukuřičný škrob a přilijte šťávu z jednoho pomeranče. 

Tip: Aby se ingredience snadněji propojovaly, pomerančovou šťávu přidávejte postupně.

2. KROK

Do mísy následně vlijte, za stálého míchání, mléko a tekutinu, přes sítko, přelijte do hrnce, který položte na teplo a směs zahřívejte do zhoustnutí – potrvá to 1–2 minuty. 

3. KROK

Hustou hmotu přendejte do mísy vyložené pečicím papírem, přikryjte ji víkem a nechte 30–60 minut chladnout v lednici.

4. KROK

Ztuhlou hmotu vyjměte následně z mísy a nakrájejte ji na obdélníčky, které vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte vejce s vanilkovým aromatem a tekutinou potřete povrch obdélníčků na plechu. 

5. KROK

Mléčné tyčinky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut. 

Poznámka: Po upečení nechte dezert vychladnout a poté jej můžete podávat. Skvěle chutná s kávou nebo čajem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Jeden den recept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů