Mleté řízečky zapékané s bramborem a zakysanou smetanou - postup přípravy
Řízečky z mletého masa si můžete jednoduše v jednom pekáči zapéci s bramborem a ochucenou kysanou smetanou. Získáte tak skvělý oběd.
Ingredience
Namočte 3 housky nebo kusy chleba v troše vody a počkejte, až do sebe tekutinu nasáknou a začnou se rozpadat. Do mixéru dejte česnek a cibuli, přidejte rozmočené pečivo a rozmixujte. Do mísy dejte mleté maso a směs k němu přilijte. Dále do ní rozklepněte vejce. Osolte, opepřete dle chuti, přidejte koření khmeli suneli, sušenou bazalku, nasekanou petrželkou a dvě lžíce krupice. Vše promíchejte a nechte chvíli uležet.
Na talíř si dejte trochu hladké mouky a větší zapékací mísu vymažte olejem. Namažte si ruce olejem a z masa vytvarujte menší řízečky. Ty pak obalte v mouce a skládejte je do mísy dokola podél okraje. Oloupejte brambory, pokud jsou větší, tak je rozpulte, a dejte je do středu zapékací mísy. Troubu rozehřejte na 220 °C a dejte vše na 20 minut péct.
Mezitím si připravte omáčku. V míse rozmíchejte kysanou smetanu s kečupem, ale jdou použít třeba drcená či mražená rajčata. Osolte, opepřete a přidejte koření dle chuti. Pak přilijte zhruba sklenici vody a rozmíchejte.
Vyndejte mísu z trouby a směs nalijte na maso s bramborem. Teplotu trouby snižte na 200 °C a pečte dalších 30 minut. Pokud by se omáčka rychle vypékala, můžete přidat trochu vody. Po upečení zkontrolujte, zda jsou brambory již měkké. Pokud ano, můžete servírovat.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.