Monte řezy s mléčným krémem a čokoládou - postup přípravy
Monte řezy jsou lahodný dezert s jemnou čokoládovou polevou, který milují dospělí i děti. Smíchejte pár ingrediencí a vytvořte ten nejlepší dezert, co jste kdy jedli.
Korpus
Krém
Poleva
Nejprve si připravte krém. Ve větší míse smíchejte mouku, cukr a půl litru mléka. Do hrnce nalijte druhou polovinu mléka a přiveďte ho k varu. Jakmile se začne vařit, sundejte ho z tepla a vmíchejte do něj směs s moukou a cukrem.
Hrnec položte znovu na teplo a za stálého šlehání do něj přidejte bílou čokoládu. Celý proces potrvá přibližně 5 minut. Směs s čokoládou přelijte z hrnce do mísy, přikryjte ji potravinovou fólií a nechte ji volně chladnout.
Poznámka: Fólii umístěte na mísu tak, aby se směsi přímo dotýkala. Díky tomu na ní nevznikne škraloup.
Nyní připravte korpus smícháním mouky, kypřícího prášku do pečiva a kakaového prášku. V jiné misce vyšlehejte bílky do tuhého sněhu a ve druhé misce vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny.
Do vzniklé směsi vlijte teplou vodu s kakaem a šleháním vše spojte. Následně do směsi vmíchejte sníh a těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a zarovnejte do hladka.
Poznámka: Korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.
Upečený korpus nechte volně vychladnout a horizontálně jej rozřízněte na dvě poloviny. Poté připravte polevu.
Čokoládu vložte do hrnce a smíchejte ji s máslem, cukrem a mlékem. Na mírném ohni, za stálého míchání, čokoládu rozpouštějte 2 minuty.
Poznámka: Místo másla můžete použít margarín.
Do vychladlého krému vešlehejte máslo nebo margarín a poté polovinou jeho množství pokryjte první polovinu korpusu. Na krém nalijte polovinu čokoládové polevy a zakryjte ji korpusem. Postup opakujte.
Poznámka: Vrstvení zakončete čokoládovou polevou a dezert dejte do lednice a nechte ho tam do doby, než čokoládová poleva ztuhne. Poté dezert podávejte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natašine Slastice