Zapečené řízky z kuřecího masa - postup přípravy
Zapečené řízky z kuřecího masa jsou chutnou a šťavnatou alternativou ke klasickému pokrmu, který milují dospělí i děti. Těšit se můžete na originální chuť a křehké maso.
Základ
Marináda
Na obalení
Sýrová směs
Na smažení
Kuřecí řízky naklepejte a připravte marinádu smícháním vajec s kořením Gyros-Kebab.
Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Maso obalte v připravené marinádě, strouhance a smažte ho v pánvi s rozpáleným olejem 6 minut z každé strany.
Tip: Usmažené řízky odkládejte na ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Následně připravte směs na potření. Strouhaný sýr smíchejte s nastrouhanými nakládanými okurkami, majonézou a pepřem.
Usmažené maso vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem, potřete ho sýrovou směsí a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 10–15 minut.
Zapečené řízky servírujte s vařenými brambory a zeleninovou přílohou z okurek a papriky.
Tip: K řízku můžete přidat oblíbenou omáčku, jako je tatarka nebo česnekový dip.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch