Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené řízky z kuřecího masa

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 63 minut

Zapečené řízky z kuřecího masa - postup přípravy

Zapečené řízky z kuřecího masa jsou chutnou a šťavnatou alternativou ke klasickému pokrmu, který milují dospělí i děti. Těšit se můžete na originální chuť a křehké maso.

Ingredience pro:
9 kusů
+ -

Základ

Marináda

Na obalení

Sýrová směs

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí řízky naklepejte a připravte marinádu smícháním vajec s kořením Gyros-Kebab.

Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

2. KROK

Maso obalte v připravené marinádě, strouhance a smažte ho v pánvi s rozpáleným olejem 6 minut z každé strany. 

Tip: Usmažené řízky odkládejte na ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

3. KROK

Následně připravte směs na potření. Strouhaný sýr smíchejte s nastrouhanými nakládanými okurkami, majonézou a pepřem. 

4. KROK

Usmažené maso vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem, potřete ho sýrovou směsí a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 10–15 minut.

5. KROK

Zapečené řízky servírujte s vařenými brambory a zeleninovou přílohou z okurek a papriky. 

Tip: K řízku můžete přidat oblíbenou omáčku, jako je tatarka nebo česnekový dip.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů