Mrkvová pomazánka s celerem - postup přípravy
Bez lahodné jarní pomazánky podle receptu paní Anety Vagalové si už své ráno nebudete umět představit. Kombinace mrkve a celeru nikdy nezklame.
Ingredience
Mrkev i celer oloupejte a nastrouhejte na struhadle. Vložte je do mísy a přidejte k nim zakysanou smetanu (lze nahradit ricottou či žervé), ocet a citrónovou šťávu, cukr, sůl a hořčici. Pokud máte rádi lahůdkové droždí, neváhejte ho také přidat dle chuti.
Vše řádně promíchejte. Podle potřeby můžete pomazánku naředit troškou vody, pokud by byla příliš hustá. Podávejte k večeři či na chlebíčky nebo jednohubky.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.