Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mrkvová pomazánka s celerem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Mrkvová pomazánka s celerem - postup přípravy

Bez lahodné jarní pomazánky podle receptu paní Anety Vagalové si už své ráno nebudete umět představit. Kombinace mrkve a celeru nikdy nezklame.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Mrkev i celer oloupejte a nastrouhejte na struhadle. Vložte je do mísy a přidejte k nim zakysanou smetanu (lze nahradit ricottou či žervé), ocet a citrónovou šťávu, cukr, sůl a hořčici. Pokud máte rádi lahůdkové droždí, neváhejte ho také přidat dle chuti.

2. KROK

Vše řádně promíchejte. Podle potřeby můžete pomazánku naředit troškou vody, pokud by byla příliš hustá. Podávejte k večeři či na chlebíčky nebo jednohubky.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů