Mrkvový koláč s čokoládovou polevou - postup přípravy
Základem dobrého koláče může být velká miska mrkve, vašemu moučníku dodá krásnou barvu a skvělou chuť. Navrch pak patří pořádná vrstva čokoládové polevy.
Na těsto
Na polevu
Očistěte mrkve a dejte je do mixéru. Přidejte k nim vejce a olej a vše rozmixujte dohladka. Nalijte směs do mísy, přidejte cukr a promíchejte. Pak přisypejte mouku a prášek do pečiva a vymíchejte těsto.
Nalijte těsto do formy o rozměrech 30×20 centimetrů vymazané máslem a vysypané moukou. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte těsto zhruba 45 minut.
Na polevu dejte do rendlíku máslo. Začněte ho rozpouštět na mírném plameni, poté přisypejte cukr a míchejte. Pak přidejte kakao a nakonec přilijte mléko. Měla by vzniknou kašovitá hmota. Stále ji míchejte, dokud nezačne probublávat. Pak ji nalijte na vršek upečeného těsta a po zatuhnutí můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.