Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nádherný nepečený dezert ze sušenek, banánů a čokolády

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Nádherný nepečený dezert ze sušenek, banánů a čokolády - postup přípravy

Jednoduchý, rychlý a velmi chutný dezert na nepečený dezert. Připravte tyto kuličky svým dětem a uvidíte, že budou nadšené. Kromě toho je můžete zapojit i do procesu, protože je velmi snadný a rychlý, takže je to bude bavit a zároveň jim to bude chutnat ještě více!

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

V první řadě si musíte samozřejmě připravit sušenky. Můžete je rozdrtit mixérem nebo válečkem na těsto. Ve druhém případě je budete muset vložit do igelitového sáčku (ideálně uzavíratelného), jinak je budete mít po celé kuchyni a nebudete mít z čeho udělat tento úžasný dezert. Až budete mít připravené drobky, nasypte je všechny do hluboké mísy.

2. KROK

Rozmačkejte banán vidličkou a přidejte ho do připravených drobků. Poté přidejte také kondenzované mléko (nebo med) a rozpuštěnou čokoládu. Tu musíte rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

3. KROK

Směs promíchejte nejdříve lžící a poté hmotu prohněteme rukama. Těsto musí být tvárné, pevné a lepivé. Sušenkovou směs vložte na 2-3 minuty do mrazáku, aby se méně lepila na prsty.

4. KROK

Poté z ní vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu nebo malé mandarinky. Kuličky si pochopitelně můžete udělat v takové velikosti, která vám bude nejvíce vyhovovat. Skvěle budou fungovat jako dezert na dvě až tři sousta, ale také jako jednohubky. Záleží pouze na vás.

5. KROK

Nakonec kuličky obalujte v kokosových vločkách a dejte je na talíř.

6. KROK

Takto připravený dezert můžete s klidem podávat a vychutnat si jeho jedinečnou chuť. Uvidíte, že děti bude bavit vytvářet z těsta kuličky a obalovat je v kokosu. Zároveň na dezert budou mít mnohem větší chuť, takže vám doma zaručeně nic nezůstane a talíř bude prázdný během chvilky, protože jde o skutečnou pochoutku, která vás příjemně zasytí a potěší fanoušky čokolády.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů