Muffiny z mletého masa s mrkvovým salátem - postup přípravy
Recept na muffiny z mletého masa obsahuje postup pro přípravu pokrmu, který originálním způsobem spojuje šťavnaté maso s osvěžující zeleninou. Chutnají skvěle.
Maso
Zeleninová náplň
Salát
Chléb zalijte mlékem a nechte ho namočený 30–40 minut. Zatím v míse smíchejte mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, pepřem, solí a olejem. Do směsi vmíchejte namočený chléb a vytvořte těsto.
Z těsta vytvořte sedm stejně velkých kuliček, kterými vyplňte hrníčky položené na plechu, jak to můžete vidět ve videu níže. Maso pokryjte najemno nastrouhaným sýrem, plátky rajčat a vše zalijte směsí rozšlehaných vajec s jarní cibulkou, solí a pepřem.
Plech s hrnky vložte do předehřáté trouby na 200 °C a maso pečte 40 minut. Zatím si připravte salát. Oloupanou mrkev nastrouhejte na proužky a smíchejte ji se solí. Zeleninu prohněťte a nechte ji odpočívat 40 minut.
Poznámka: Díky soli mrkev pustí šťávu a zkřehne.
Z mrkve vymačkejte šťávu a zeleninu smíchejte s cukrem, koriandrem a prolisovaným česnekem. Na pánvi rozpalte olej a cibuli, nakrájenou na proužky, na něm smažte 2 minuty. Poté do ní vmíchejte mletou sladkou papriku, směs smažte 1 minutu a vlijte ji do mísy s mrkví.
Tip: Muffiny z mletého masa z hrníčků vyklopte a servírujte je s připraveným mrkvovým salátem, který ozdobte čerstvou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA