Myslivecké věnečky - postup přípravy
Věnečky s mletými ořechy a strouhaným kokosem v čokoládovém těstě se stanou sladkou ozdobou vašich letošních Vánoc. O recept na něj se s námi podělila paní Romana Važanská.
Ingredience
Hladkou mouku smíchejte se špaldovou (anebo použijte příslušné množství pouze klasické hladké mouky), přidejte cukr, mleté ořechy, strouhaný kokos a kakaový prášek. Suché ingredience promíchejte, přidejte pokrájené máslo nebo Heru a vypracujte soudržné těsto, které zabalte do fólie a nechte alespoň 1 až 2 hodiny, nejlépe však přes noc v lednici odležet.
Odpočaté těsto vytlačujte přes mlýnek na maso s nástavcem na cukroví, a odebírejte asi 8 cm dlouhé kousky, které spojujte do tvaru věnečku. Vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem a dejte péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C asi na 15 až 20 minut.
Po dopečení nechte věnečky vychladnout. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a s pomocí lžíce či zdobicího sáčku vytvořte na povrchu věnečků ozdobné cákance. Nechte polevu ztuhnout a věnečky uložte na suché a chladné místo uležet do Vánoc.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom