Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Myslivecké věnečky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 50 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Myslivecké věnečky - postup přípravy

Věnečky s mletými ořechy a strouhaným kokosem v čokoládovém těstě se stanou sladkou ozdobou vašich letošních Vánoc. O recept na něj se s námi podělila paní Romana Važanská.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Hladkou mouku smíchejte se špaldovou (anebo použijte příslušné množství pouze klasické hladké mouky), přidejte cukr, mleté ořechy, strouhaný kokos a kakaový prášek. Suché ingredience promíchejte, přidejte pokrájené máslo nebo Heru a vypracujte soudržné těsto, které zabalte do fólie a nechte alespoň 1 až 2 hodiny, nejlépe však přes noc v lednici odležet.

2. KROK

Odpočaté těsto vytlačujte přes mlýnek na maso s nástavcem na cukroví, a odebírejte asi 8 cm dlouhé kousky, které spojujte do tvaru věnečku. Vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem a dejte péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C asi na 15 až 20 minut.

3. KROK

Po dopečení nechte věnečky vychladnout. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a s pomocí lžíce či zdobicího sáčku vytvořte na povrchu věnečků ozdobné cákance. Nechte polevu ztuhnout a věnečky uložte na suché a chladné místo uležet do Vánoc.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů