Nádherný a svěží letní želatinový dezert s ovocem - postup přípravy
Během letních veder má jen málokdo chuť na těžké máslové dorty. Chuť na sladké nás ale neopouští. Připravte si proto pravou letní dobrotu plnou čerstvého ovoce, která vás osvěží a přitom dodá i spoustu vitaminů. Dezert je doslova nádherný na pohled a neurazí ani toho nejvybíravějšího jedlíka. Kromě toho není složitý na výrobu ani suroviny. Základem je kokosové mléko, ovoce a želatina.
Ingredience
Kokosové mléko nalijte do kastrůlku, zřeďte 1200 mililitry vody a vyšlehejte metličkou. Přidejte 150 gramů moučkového cukr, 5 lžic agaru a 2 lžíce želatinového prášku, rozmíchejte, postavte na kamna a přiveďte k varu. Dobře rozmíchejte, odstavte z kamen a nechte zchladnout.
Připravte si silikonovou formu na bábovku, do které výslednou hmotu vylijte a nechte ji ztuhnout.
Umyjte a případně oloupejte ovoce a nakrájejte ho na menší kousky.
Vyjměte ztuhlé kokosové želé a nakrájejte ho na kousky podle vlnovek formy. Nakrájené želé vložte zpátky do formy tak, aby bylo ob jeden dílek (čímž získáte materiál pro výrobu hned dvou ovocných želatinových dezertů).
Do kastrůlku nalijte 600 ml vody, oslaďte 60 gramy moučkového cukru, přidejte dvě lžíce agaru a jednu lžíci želatinového prášku, vše promíchejte a přiveďte k varu. Když směs začne bublat, vypněte sporák a nechte hmotu vychladit.
Hotovou čirou tekutinu nalijte do formy k vyskládaným kouskům kokosové želatiny tak, aby zaplnila všechna prázdná místa ve formě. Nakonec do sirupu přidejte ovoce a párkrát formou opatrně klepněte, aby kleslo níže.
Nyní už jen vyčkejte, až želatina ztuhne, nechte vychladit v lednici a v parném letním dni s velikou chutí podávejte.
Dobrou chuť.