Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaná smažená cuketa v těstíčku

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 9 minut

Nadýchaná smažená cuketa v těstíčku - postup přípravy

Cuketa v těstíčku je křupavý pokrm, který můžete servírovat jako předkrm nebo místo jednohubek. Součástí receptu je jemný aromatický dip, který cuketu skvěle doplňuje.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Na cuketu

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukety omyjte, odkrojte z nich okraje a zbytek zeleniny nastrouhejte na tenké plátky. Cuketu vložte do misky, zasypte ji solí a nechte 15 minut odpočívat. 

Poznámka: Díky soli cuketa pustí šťávu a zkřehne. 

2. KROK

V jiné misce vyšlehejte vaječné bílky se solí do tuhého sněhu a odložte ho bokem. Z cuket vymačkejte přebytečnou šťávu a smíchejte ji s moukou, solí a pepřem. 

Tip: Místo mouky můžete použít škrob. Do směsi můžete vmíchat i jiné oblíbené koření dle vlastní chuti.

3. KROK

Ochucené cukety následně vmíchejte do sněhu z bílků a smažte je na rozpáleném oleji, ze všech stran, přibližně 3 minuty. 

Tip: Z cuket, pomocí lžíce, vytvářejte hromádky, které následně smažte.

4. KROK

Usmaženou cuketu v těstíčku odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Nyní připravte dip smícháním bílého jogurtu, sladké chilli omáčky a citronové šťávy. 

Tip: Cuketu v těstíčku servírujte s připraveným dipem jako předkrm nebo místo jednohubek.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Zdraví v misce

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů