Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané banánky se šlehačkou

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 39 minut

Nadýchané banánky se šlehačkou - postup přípravy

Banánky se šlehačkou kombinují křupavé těsto s lahodným smetanovým krémem. Jemný a vláčný dezert se hodí k odpolední kávě nebo jako moučník na oslavy.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve prosejte 150 g mouky a odložte ji bokem. Poté do hrnce nalijte vodu, přidejte špetku soli a změklé máslo. Směs zahřívejte přibližně 2 minuty, dokud se máslo nerozpustí. 

Poznámka: Prosetí mouky je důležité, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.

2. KROK

Jakmile se směs začne vařit, přidejte do ní 250 g mouky a směs vařte další 1–2 minuty, dokud nevznikne hladké těsto, které přendejte do mísy a nechte volně vychladnout.

Poznámka: Během přípravy těsto stále míchejte, aby se nepřipálilo. 

3. KROK

Do těsta přidejte tři vejce. Čtvrté vejce vyšlehejte ve vedlejší misce a poté ho vmíchejte, nadvakrát, do těsta. 

Poznámka: Vejce přidávejte postupně, jedno po druhém. Každé vejce, během přidávání, vždy důkladně zapracujte do těsta.

4. KROK

Těstem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a na plechu, vyloženém pečicím papírem, začněte vytvářet malé banánky, jaké můžete vidět ve videu níže. Dezert následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30–35 minut. 

5. KROK

Po upečení nechte dezert volně chladnout a začněte šlehat smetanu, do které postupně přidávejte moučkový cukr. Jakmile směs vyšleháte do tuha, šlehačkou naplňte cukrářský sáček s plnicí špičkou, prostřednictvím které naplňte vychladlé banánky. 

6. KROK

Banánky se šlehačkou servírujte posypané moučkovým cukrem. 

Tip: Chcete-li, aby dezert vypadal slavnostněji, ozdobte ho trochou šlehačky i na povrchu. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů