Nadýchané bramboráky s kefírem a koprem - postup přípravy
Milujete bramboráky? Potom si je zkuste připravit tak trochu netradičně s čerstvým koprem a kefírem! V této variaci vám budou dozajista chutnat. Jsou velmi nadýchané a na jazyku se rozplývající. Dokonalý tip na rychlou večeři.
Ingredience
Začněte tím, že si v kefíru rozmícháte důkladně lžičku jedlé sody. Ta těsto dokonale zkypří. Poté v míse vyšlehejte vejce společně se solí a vlijte do směsi kefír. Metličkou vše propojte a také přidejte slunečnicový olej, hladkou mouku a jemně nasekaný kopr. Vypracujte polotekuté těstíčko, které zatím dejte stranou.
Strouhání brambor, tvoření bramboráků a jejich smažení
Nyní si k ruce vezměte brambory a pečlivě je oloupejte. Posléze je omyjte a nastrouhejte do mísy nahrubo. Strouhané brambory ochuťte dle preferencí, jinak stačí přidat sůl. Nakonec se pusťte do smažení netradičních placek.
Na olejem vymazanou pánev, která je rozpálená vložte část brambor a ty zalijte menším množstvím těstíčka. Placku pečte z obou stran dozlatova. Tak pokračujte, dokud nespotřebujete všechny suroviny.
Servírování bramboráků s koprem a kefírem
Usmažené bramboráky položte na chvíli na papírové utěrky, abyste odsáli přebytečný tuk. Poté podávejte například s dipem ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Hodit se bude k pokrmu také řádně vychlazené pivo. Přejeme vám dobrou chuť.
Jak vylepšit bramboráky?
Pokud vás vegetariánská verze bramboráků nezaujala, můžete samozřejmě do těstíčka zakomponovat i strouhanou libovou šunku či uzené maso. Placky tak ocení i další masožravci ve vaší rodině.