Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané domácí housky bez hnětení

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Nadýchané domácí housky bez hnětení - postup přípravy

Až vyzkoušíte tento snadný a rychlý recept na domácí housky, nebudete už chtít pečivo z obchodu. Jsou nadýchané, voňavé a připravíte je jen z 5 ingrediencí.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Těsto

K posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V teplé vodě nechte rozpustit droždí a poté ho smíchejte se solí a cukrem. Do směsi přidejte mouku a vytvořte hladké těsto. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

2. KROK

Vzniklé těsto zakryjte a nechte ho kynout 1 hodinu na teplém místě. Poté jeho strany několikrát přeložte přes sebe na pomoučeném vále a rozdělte ho na 8 stejných kousků. 

3. KROK

Z každého kousku těsta vytvořte bochánek, který položte na plech, vyložený pečicím papírem, který posypte trochou mouky. Těsto nechte kynout dalších 20 minut.

4. KROK

Po dvaceti minutách na povrchu bochánků vytvořte řezy ve tvaru kříže a domácí housky pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 20 minut.

Tip: Pečivo podávejte až po vychladnutí. Bude lépe stravitelné.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů