Nadýchané domácí housky bez hnětení - postup přípravy
Až vyzkoušíte tento snadný a rychlý recept na domácí housky, nebudete už chtít pečivo z obchodu. Jsou nadýchané, voňavé a připravíte je jen z 5 ingrediencí.
Těsto
K posypání
V teplé vodě nechte rozpustit droždí a poté ho smíchejte se solí a cukrem. Do směsi přidejte mouku a vytvořte hladké těsto.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Vzniklé těsto zakryjte a nechte ho kynout 1 hodinu na teplém místě. Poté jeho strany několikrát přeložte přes sebe na pomoučeném vále a rozdělte ho na 8 stejných kousků.
Z každého kousku těsta vytvořte bochánek, který položte na plech, vyložený pečicím papírem, který posypte trochou mouky. Těsto nechte kynout dalších 20 minut.
Po dvaceti minutách na povrchu bochánků vytvořte řezy ve tvaru kříže a domácí housky pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 20 minut.
Tip: Pečivo podávejte až po vychladnutí. Bude lépe stravitelné.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Liza’s Delicious recipes
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.