Nadýchané kynuté tvarohové koláče - postup přípravy
Opravdu skvělé tvarohové koláčky si můžete upéci z těsta se zakysanou smetanou. Jsou plné výborné tvarohové náplně a velmi jemné.
Na těsto
Na náplň
Na potření
Do zadělávací místy nalijte teplé mléko, přidejte droždí a cukr a promíchejte. Pak přilijte olej, přidejte vejce a kysanou smetanu. Nakonec do mísy prosejte mouku, přidejte sůl a začněte zpracovávat těsto. To si později vyklopte na pomoučněný vál a zpracovávejte ho rukama, dokud nebude lesklé a vláčné. Mísu vymažte olejem, tím pomažte i těsto, přikryjte mísu s těstem a nechte hodinu kynout na teplém místě.
Vyklopte těsto na vál a rozdělte ho na 8 stejných dílů. Z každého udělejte kulatý bochánek, který zpracujte a poválejte. Pak je přikryjte fólií a nechte 20 minut kynout.
Do mísy dejte tvaroh, přidejte vejce, cukr, kysanou smetanu a krupici. Tu můžete nahradit škrobem. Dobře dobře promíchejte.
Ze všech bochánků vytvarujte jakousi misku, může připomínat kulatý nafukovací člun se širokým okrajem a tenkým dnem. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a naplňte tvarohovou směsí. Rozšlehejte žloutek s mlékem a okraje koláčů i vršek náplně potřete. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.