Nadýchané lívance - postup přípravy
Kdo by neměl v oblibě lívance! Tento sladký pokrm rádi konzumují hlavně ti nejmenší. Hodí se k němu nejen domácí ovocná marmeláda, ale třeba i sladký tvaroh, Nutella, nebo skořicový cukr. Připravte mimořádnou snídani nebo dezert pro své nejbližší se snadným receptem.
Ingredience
Začněte tím, že si ve velké míse smícháte suché ingredience, tj. prosátou hladkou mouku, krupici, sušené droždí, kypřící prášek do pečiva, sůl, krupicový a vanilkový cukr. Posléze vše přelijte teplou vodou a vypracujte mixérem vláčné těsto polotuhé konzistence.
To nakonec překryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi hodinu.
Nyní si z vykynutého těsta vytvarujte několik placiček o výšce asi jeden centimetr.
Lívance pak smažte na pánvi s trochou rozpáleného slunečnicového oleje z obou stran dozlatova.
Hotový pokrm můžete podávat jak teplý, tak i studený s jakoukoliv sladkou pomazánkou.
Skvělý však bude třeba jen med. Doplnit porci lze o šálek kávy, teplý čaj nebo kakao.
Přejeme vám dobrou chuť.
Mají vaše ratolesti raději kakaové placky a palačinky? Potom jim do lívancového těsta přisypte trochu kvalitního kakaového prášku. V momentu tak připravíte jejich oblíbený dezert. Možné je do těsta rovněž zakomponovat i mletý mák, mleté oříšky, nasekané sušené ovoce a podobně. Je to vskutku jen na vaší fantazii a chutích. Děti budou v podstatě nadšené z jakékoliv sladké laskominy, a to nejen k snídani, ale i na svačinu.