Nadýchané mléčné rohlíčky - postup přípravy
Jestliže toužíte po nadýchaném sladkém pečivu, upečte si jemné mléčné rohlíky. Jsou vynikající jak samotné, tak doplněné například o máslo, marmeládu či Nutellu.
Ingredience
Dejte do zadělávací misky droždí, přilijte vlažné mléko a přidejte cukr. Vše promíchejte, poté přidejte 1 vejce a 1 bílek z dalšího vejce, druhý žloutek si schovejte. Přisypejte hladkou mouku a lžičku soli. Vypracujte lesklé a nelepivé těsto, poté do něho zapracujte změklé máslo, přikryjte ho a nechte 40 minut kynout.
Z těsta udělejte zhruba 18 menších bochánků, přičemž z každého zformujte pomyslný váleček. Přikryjte je a nechte 15 minut kynout. Pak z každého válečku rozválejte dlouhý pruh a srolujte ho jako roládu. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte a nechte 15 minut kynout.
Rohlíčky potřete rozšlehaným žloutkem, který jste si schovali, a na jejich vrchu udělejte ostrým nožem zářezy. Vložte plech do předem rozehřáté trouby na 180 °C a pečte rohlíčky 25 až 30 minut.