Smažená treska s dušenou zeleninou - postup přípravy
Připravte si smaženou tresku se zeleninou podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Pokrm je plný rozmanitých chutí a hotový za pár minut.
Základ
Příloha
Na smažení
Nakrájené brambory vařte 20 minut v osolené vodě a poté je slijte. Mezitím tresku ochuťte solí a pepřem z obou stran. Rybu následně obalte v mouce a smažte ji v pánvi s rozpáleným olejem 4 minuty, z každé strany.
Tip: Usmaženou rybu odkládejte na bílý ubrousek, který z ní vysaje přebytečný tuk.
Na výpeku z tresky smažte na proužky nakrájenou červenou cibuli po dobu 2–3 minut. Po této době k ní přidejte nakrájenou papriku, z které jste předem odstranili semeník a směs ochuťte sušeným česnekem.
Tip: Sušený česnek můžete nahradit 2 stroužky prolisovaného čerstvého česneku.
Zeleninu podlijte trochou vody a duste ji 5–10 minut, do změknutí. Smaženou tresku následně servírujte s uvařenými brambory a dušenou zeleninou.
Tip: Brambory můžete posypat nasekanou petrželkou a každou porci podávat s několika cherry rajčaty.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou