Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažená treska s dušenou zeleninou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 29 minut

Smažená treska s dušenou zeleninou - postup přípravy

Připravte si smaženou tresku se zeleninou podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Pokrm je plný rozmanitých chutí a hotový za pár minut.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Příloha

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nakrájené brambory vařte 20 minut v osolené vodě a poté je slijte. Mezitím tresku ochuťte solí a pepřem z obou stran. Rybu následně obalte v mouce a smažte ji v pánvi s rozpáleným olejem 4 minuty, z každé strany. 

Tip: Usmaženou rybu odkládejte na bílý ubrousek, který z ní vysaje přebytečný tuk.

2. KROK

Na výpeku z tresky smažte na proužky nakrájenou červenou cibuli po dobu 2–3 minut. Po této době k ní přidejte nakrájenou papriku, z které jste předem odstranili semeník a směs ochuťte sušeným česnekem. 

Tip: Sušený česnek můžete nahradit 2 stroužky prolisovaného čerstvého česneku.

3. KROK

Zeleninu podlijte trochou vody a duste ji 5–10 minut, do změknutí. Smaženou tresku následně servírujte s uvařenými brambory a dušenou zeleninou.

Tip: Brambory můžete posypat nasekanou petrželkou a každou porci podávat s několika cherry rajčaty.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů