Nadýchané plněné rohlíky - postup přípravy
Vyzkoušejte jednoduché kynuté těsto, díky němuž získáte úžasně nadýchané domácí rohlíky. Lze je naplnit, čímkoliv jen chcete, nejvíce jim ale bude slušet tvaroh, mák, ořechy apod.
Ingredience
Do zadělávací mísy dejte vlažné mléko, cukr, olej, vaječné bílky, (žloutky si schovejte na později) droždí a zamíchejte. Poté přisypejte polovinu prosáté mouky a sůl a vymíchejte těsto. Přidejte druhou polovinu mouky a zpracujte těsto rukama či robotem. Vyklopte ho poté na pomoučněný vál a rukama ho zpracovávejte, dokud nebude hladké a nelepivé. Mísu vymažte olejem, dejte do ní těsto, potřete ho olejem, zakryjte fólií a dejte na 1,5 až 2 hodiny kynout.
Těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na asi 16 kusů. Kusy zakryjte fólií, aby nevysychaly. Z každého kusu udělejte válečkem čtverec. Na jedné straně těsto nařízněte a na druhou dejte náplň. Může se jednat o marmeládu, čokoládovou pomazánku, tvaroh či řadu dalších variací, to je jen na vaší fantazii. Poté těsto srolujte do rohlíku a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Hotové rohlíky přikryjte a nechte asi 10 minut kynout.
Rohlíky pomažte našlehanými žloutky a vložte do předehřáté trouby na 180 až 190°C. Pečte je asi 15 minut, dokud nebudou krásně dozlatova.