Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané plněné rohlíky

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nadýchané plněné rohlíky - postup přípravy

Vyzkoušejte jednoduché kynuté těsto, díky němuž získáte úžasně nadýchané domácí rohlíky. Lze je naplnit, čímkoliv jen chcete, nejvíce jim ale bude slušet tvaroh, mák, ořechy apod.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte vlažné mléko, cukr, olej, vaječné bílky, (žloutky si schovejte na později) droždí a zamíchejte. Poté přisypejte polovinu prosáté mouky a sůl a vymíchejte těsto. Přidejte druhou polovinu mouky a zpracujte těsto rukama či robotem. Vyklopte ho poté na pomoučněný vál a rukama ho zpracovávejte, dokud nebude hladké a nelepivé. Mísu vymažte olejem, dejte do ní těsto, potřete ho olejem, zakryjte fólií a dejte na 1,5 až 2 hodiny kynout.

2. KROK

Těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na asi 16 kusů. Kusy zakryjte fólií, aby nevysychaly. Z každého kusu udělejte válečkem čtverec. Na jedné straně těsto nařízněte a na druhou dejte náplň. Může se jednat o marmeládu, čokoládovou pomazánku, tvaroh či řadu dalších variací, to je jen na vaší fantazii. Poté těsto srolujte do rohlíku a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Hotové rohlíky přikryjte a nechte asi 10 minut kynout.

3. KROK

Rohlíky pomažte našlehanými žloutky a vložte do předehřáté trouby na 180 až 190°C. Pečte je asi 15 minut, dokud nebudou krásně dozlatova.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů