Nadýchané sladké bagetky - postup přípravy
Domácí pečivo nemá rozhodně žádnou konkurenci, a to hned v několika ohledech. Za prvé daleko lépe chutná než to kupované a za druhé déle vydrží čerstvé. Upečte si díky snadnému receptu nadýchané bagetky, které budou všichni milovat!
Ingredience
K ruce si vezměte velkou mísu a do ní vlijte dvě sklenice mléka. Poté přidejte i vodu, slunečnicový olej, krystalový cukr, sušené droždí, vaječné bílky a postupně přisypávejte i hladkou mouku.
Ze všech ingrediencí vypracujte hladké a vláčné těsto polotuhé konzistence. To nakonec přikryjte v míse potravinovou fólií a nechte na teplém místě kynout 30 až 60 minut.
Tvoření domácích bagetek a jejich pečení
Až bude těsto dobře vykynuté, vyjměte jej z mísy na pomoučený vál a rozdělte nožem na asi deset stejně velkých kousků. Z těch následně vyválejte přiměřeně vysoké placky, které zarolujete do tvaru bagety.
Poté váleček ještě zatočte do jakéhosi twisteru. Jednotlivé porce vyskládejte na plech pomazaný olejem nebo máslem, přikryjte utěrkou a nechte ještě pár minut kynout. Nakonec povrch polotovarů baget pomažte vyšlehanými žloutky a dejte péct do předehřáté trouby na cca 20 minut při teplotě 180 °C.
Servírování sladkých bagetek
Dozlatova upečené domácí bagetky vyjměte z trouby a nechte zcela zchladnout na plotně. Poté je podávejte například s máslem, marmeládou nebo s ovocným džemem. Hodit se však bude pečivo i k jogurtu, sladkému tvarohu nebo jen tak k šálku kávy, kakaa nebo čaje. Přejeme vám dobrou chuť.