Nadýchané sýrové bulky z kynutého těsta - postup přípravy
Pokud milujte vůni a chuť domácího pečiva, pak rozhodně vyzkoušejte recept na tyto nadýchané sýrové bulky z kynutého těsta, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírovat je můžete samotné nebo s oblíbenou pomazánkou.
Ingredience
Do menší nalijte vlažnou vodu, přisypte do ní cukr a rozdrobte droždí. Směs promíchejte a nechte vzejít kvásek po dobu 20 minut na teplém místě.
Kvásek přelijte do větší mísy, přidejte do něj olej, sůl a hladkou mouku. Vše pečlivě promíchejte a vytvořte hladké těsto. Poté ho přikryjte utěrkou a nechte ho kynout 1 hodinu.
Vykynuté těsto rozdělte na 8 kusů. Z každého kousku na pomoučeném vále vytvořte bulku. Poté je přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
Bulky pomocí prstů lehce zploštěte a nechte je kynout pod utěrkou dalších 20 minut. Poté je potřete rozšlehaným vejcem a posypte je nahrubo nastrouhaným sýrem.
Bulky pečte v předehřáté troubě na teplotu 200 °C po dobu 20 minut. Poté je vyjměte, přendejte je na mřížku a nechte je vychladnout.
Sýrové bulky můžete servírovat samotné, jako přílohu k jídlu nebo je podávejte s oblíbenou pomazánkou.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem