Podmáslový chléb

i Zdroj fotografie: Kateřina Mühlhandlová
i Zdroj fotografie: Kateřina Mühlhandlová
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
45 minut
NÁROČNOST
Snadná

Podmáslový chléb - postup přípravy

Klasické domácí chleby jsou chutné, ten podmáslový je ale všechny hravě strčí do kapsy. Recept na něj s námi sdílela paní Aneta Mühlhandlová.
1. KROK

Do hluboké mísy prosejte přes sítko hladkou chlebovou mouku a promíchejte ji s jednou čajovou lžičkou soli a stejným množstvím oleje.

2. KROK

Zahřejte podmáslí tak, aby bylo vlažné, ale nikoliv horké. Nechte v něm rozpustit jednu lžičku cukru a rozdrobenou kostku droždí. Tuto směs nechte stát 10 až 15 minut při pokojové teplotě, dokud se na hladině nezačne tvořit pěna.

3. KROK

Vzešlý kvásek přilijte k moučné směsi a uhněťte těsto, které je pružné a vláčné a nelepí se na stěny misky ani na ruce. Těsto zformujte do tvaru bochníku a v pomoučněné ošatce ho nechte asi 40 minut vykynout.

4. KROK

Vykynutý bochníček vyklepněte na plech pokrytý pečicím papírem posypaným moukou. Povrch chleba nařízněte ostrým nožem a potřete jej vaječným žloutkem rozšlehaným s jednou lžící mléka.

5. KROK

Potřený chléb posypejte kmínem a dejte ho péct do trouby rozehřáté na teplotu 250 °C po dobu kolem 15 minut. Poté snižte teplotu na 200 °C a dopékejte dalších 30 minut. Upečený chléb nechte vychladnout na mřížce a podávejte tak, jak jste zvyklí.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky najdete na její osobní facebookové stránce Pečeme s Anet

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 196 hlasů
Nahlásit chybu
103 lidí právě čte
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt