Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané třešňové řezy

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nadýchané třešňové řezy - postup přípravy

Čím překvapit rodinu nebo přátele u nedělní kávy? Rozhodně skvělou volbou jsou nadýchané třešňové řezy, které se doslova rozplývají na jazyku a hodí se ke kávě i čaji. Výborný dezert je nadto snadný na přípravu a vyjímá se na dezertním talířku, hodí se proto i pro slavnostní příležitosti, jako jsou různé svátky nebo narozeniny. Už se vám sbíhají sliny?

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Třešňová náplň

Vanilkový krém

Šlehaná pěna

Kuchařka
Kuchařka:

Vyndejte balení listového těsta z chladničky a nechte povolit, poté jej rozdělte na dvě poloviny a vyválejte. Jeden obdélník o velikosti 25 x 35 cm dejte péct do předehřáté trouby na 220 °C na 12 minut. Druhý obdélník nakrájejte na malé obdélníčky a dejte také upéct.




Teď je čas na přípravu třešňového krému vezměte hrnec a vylijte do něj šťávu z kompotu, přidejte krupici a cukr a za stálého míchání vařte, dokud krém nezhoustne. Přidejte na kousky nakrájené třešně a přidejte do krému, který by měl být po pár minutách hladký a vláčný.


Připravte si také vanilkový krém z pudinkového prášku, mléka a cukru, nechte trochu vychladnout a přidejte našlehané máslo.

Na závěr vyšlehejte pěnu ze šlehačky, můžete použít také ztužovač a dejte se do plnění. Na obdélník nejprve rozetřete třešňový krém, poté opatrně naneste vrstvu vanilkového krému. Na závěr pokryjte řezy vyšlehanou šlehačkou a pokryjte upečenými obdélníčky, podle nich pak nakrájejte zbytek. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem a podávejte na dezertních talířcích s kopečkem šlehačky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů