Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané tvarohové buchtičky

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Nadýchané tvarohové buchtičky - postup přípravy

Tvarohové buchtičky jsou nadýchané, mírně křupavé a vláčné. Můžete je servírovat ke snídani, svačině nebo jako dezert k odpolední kávě a čaji. Připravíte je během chvilky.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Ingredience

Na pomazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Tvaroh smíchejte s vejci, cukrem a solí. Jakmile se ingredience propojí, přidejte olej a směs znovu zamíchejte. 

2. KROK

Nakonec do mísy přidejte prosetou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto. 

Poznámka: Prosetí mouky je důležité, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.

3. KROK

Z těsta vyválejte plát o výšce 3 cm a rozdělte ho na 8 stejných částí, z nichž vytvořte bochánky, které položte na plech vyložený pečicím papírem. 

4. KROK

Všechny bochánky pomažte směsí rozšlehaného vejci s mlékem a tvarohové buchtičky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut. 

5. KROK

Tip: Buchtičky s tvarohem nechte vychladnout a poté je podávejte samostatně nebo s trochou zakysané smetany či jiným oblíbeným dipem. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů