Nadýchané tvarohové buchtičky - postup přípravy
Tvarohové buchtičky jsou nadýchané, mírně křupavé a vláčné. Můžete je servírovat ke snídani, svačině nebo jako dezert k odpolední kávě a čaji. Připravíte je během chvilky.
Ingredience
Na pomazání
Tvaroh smíchejte s vejci, cukrem a solí. Jakmile se ingredience propojí, přidejte olej a směs znovu zamíchejte.
Nakonec do mísy přidejte prosetou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto.
Poznámka: Prosetí mouky je důležité, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
Z těsta vyválejte plát o výšce 3 cm a rozdělte ho na 8 stejných částí, z nichž vytvořte bochánky, které položte na plech vyložený pečicím papírem.
Všechny bochánky pomažte směsí rozšlehaného vejci s mlékem a tvarohové buchtičky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.
Tip: Buchtičky s tvarohem nechte vychladnout a poté je podávejte samostatně nebo s trochou zakysané smetany či jiným oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT