Nadýchané a vláčné jablečné lívance - postup přípravy
Obyčejné lívance se díky jablkům promění ve vláčnou a jemnou pochoutku. Všichni strávníci se po nich budou jen oblizovat.
Ingredience
Oddělte bílky od žloutků a žloutky dejte do větší misky. K bílkům dejte špetku soli a vyšlehejte z nich tuhý sníh. Ke žloutkům přidejte mléko a metličkou je promíchejte.
V další míse smíchejte hladkou mouku a kypřicí prášek. Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nastrouhejte nahrubo. Přidejte k nim vanilkový a skořicový cukr a směs důkladně promíchejte.
Do mléka se žloutky postupně zašlehejte moučnou směs a vytvořte tak hladké těsto. Vmíchejte do něj sníh z bílků a také nastrouhaná jablka.
Na pánvi nechte rozehřát dostatečné množství rostlinného oleje a usmažte na něm z těsta menší placičky do zlatova. Hotové lívance můžete nakonec pocukrovat moučkovým cukrem
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.