Nadýchaný citrónový chlebíček - postup přípravy
Pokud doma máte 1 citrón a honí vás mlsná, pak rozhodně vyzkoušejte tento snadný dezert. Servírovat ho můžete samotný, se zakysanou smetanou nebo nadýchanou šlehačkou.
Na chlebíček
Na polevu
Do mísy vložte změklé máslo, přidejte do něj citrónovou kůru a cukr. Poté vše dobře promíchejte pomocí stěrky.
Do směsi postupně přidejte vejce a důkladně je zapracujte. Poté do těsta vmíchejte prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Do těsta nakonec vlijte mléko a citrónovou šťávu. Vše důkladně promíchejte. Formu o velikosti 23×11 cm vymažte máslem a těsto do ní přelijte.
Formu vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a chlebíček pečte 30–35 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho vychladnout.
Mezitím do mísy nalijte kondenzované mléko a smíchejte ho s citrónovou šťávou. Poté polevu rozetřete po celé ploše chlebíčku.
Hotový chlebíček ještě můžete posypat citrónovou kůrou. Poté ho nakrájejte a servírujte ho.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen