Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaný domácí toastový chléb

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nadýchaný domácí toastový chléb - postup přípravy

Vyzkoušejte snadný recept na domácí toastový chléb, díky kterému už nebudete chtít ten z obchodu. Můžete ho podávat s pomazánkou nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Těsto

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V nádobě od mixéru smíchejte vejce, máslo, cukr, sůl, mléko a sušené droždí. Směs 2 minuty mixujte a poté ji přelijte do větší mísy.

Tip: Místo másla můžete použít margarín.

2. KROK

Do mísy přidejte mouku a vytvořte těsto, které zakryjte pokličkou a nechte odpočívat 1 hodinu na teplém místě.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte a přidejte ji nadvakrát. Místo pokličky můžete těsto přikrýt utěrkou.

3. KROK

Vykynuté těsto znovu prohněťte, rozdělte ho na dvě stejné části. Z první části vyválejte plát o výšce 1 cm, které zarolujte a vložte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem. 

Tip: Pokud chcete, můžete těsto potřít džemem, či posypat sýrem nebo skořicí.

4. KROK

Těsto přikryjte utěrkou a nechte ho kynout dalších 30 minut. Poté ho potřete směsí vejce a mléka a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25–30 minut.

5. KROK

Po upečení nechte domácí toastový chléb volně vychladnout a poté ho servírujte s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu. 

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Brot backen mit Maria

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů