Nadýchaný domácí toastový chléb - postup přípravy
Vyzkoušejte snadný recept na domácí toastový chléb, díky kterému už nebudete chtít ten z obchodu. Můžete ho podávat s pomazánkou nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Těsto
Na potření
V nádobě od mixéru smíchejte vejce, máslo, cukr, sůl, mléko a sušené droždí. Směs 2 minuty mixujte a poté ji přelijte do větší mísy.
Tip: Místo másla můžete použít margarín.
Do mísy přidejte mouku a vytvořte těsto, které zakryjte pokličkou a nechte odpočívat 1 hodinu na teplém místě.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte a přidejte ji nadvakrát. Místo pokličky můžete těsto přikrýt utěrkou.
Vykynuté těsto znovu prohněťte, rozdělte ho na dvě stejné části. Z první části vyválejte plát o výšce 1 cm, které zarolujte a vložte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem.
Tip: Pokud chcete, můžete těsto potřít džemem, či posypat sýrem nebo skořicí.
Těsto přikryjte utěrkou a nechte ho kynout dalších 30 minut. Poté ho potřete směsí vejce a mléka a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25–30 minut.
Po upečení nechte domácí toastový chléb volně vychladnout a poté ho servírujte s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Brot backen mit Maria