Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Atomový chléb ze 4 druhů semínek

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Atomový chléb ze 4 druhů semínek - postup přípravy

Pokud chcete mít stále po ruce čerstvý chléb vyrobený ze zdravých semínek, připravte si Atomový chléb. Jeho výroba je jednoduchá, rychlá a při správném skladování vám pečivo vydrží čerstvé až 1 rok.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte vodu se suchým droždím a odložte ji bokem k pozdějšímu použití. V jiné míse smíchejte celozrnnou mouku, lněná, slunečnicová, dýňová a sezamová semínka se solí a vše zalijte vodou s rozpuštěným droždím. 

2. KROK

Z ingrediencí vytvořte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte jej 60 minut na teplém místě odpočívat. Po této době ho trochu prohněťte. 

3. KROK

Připravte si dvě sterilizované sklenice s víky a vytřete je pečlivě rostlinným olejem. Těstem je naplňte do poloviny a jejich strany ušpiněné od těsta otřete papírovým ubrouskem, aby se je podařilo dobře uzavřít..

Poznámka: Těsto ve sklenicích pořádně utlačte. 

4. KROK

Těsto nechte 20 minut stát, poté jeho povrch potřete zbytkem olivového oleje a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 45 minut.

Poznámka: V případě, že sklenice obsahují těsnící gumu, do trouby ji nedávejte a připevněte ji na víko sklenice až po upečení chleba tak, jak je ukázáno níže ve videu.

5. KROK

Uzavřené pečivo nechte chladnout v obrácených sklenicích dnem vzhůru. 

Poznámka: Takto připravený atomový chléb vydrží ve vzduchotěsných sklenicích na tmavém místě až 1 rok. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů