Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaný jablečný koláč se skořicí

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 38 minut

Nadýchaný jablečný koláč se skořicí - postup přípravy

Jablečný koláč se skořicí je nadýchaný a šťavnatý. Díky jablkům je výživný a můžete ho servírovat jako dezert, ale také jako sladkou snídani. Skvěle se hodí ke kávě i čaji.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, do které poté přidejte rozpuštěné máslo, mléko a do směsi následně prosejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

2. KROK

Poznámka: Máslo rozpustíte jednoduše, během 3 minut, v mikrovlnné troubě. Během rozpouštění ho promíchejte.

3. KROK

Nyní omyjte jablka, odstraňte z nich jádřince a nakrájejte je na kostičky, které vmíchejte do těsta společně se skořicí. Plech vymažte rostlinným olejem a naplňte těstem s jablky. 

4. KROK

Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut. 

Tip: Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. V případě, že ji vyndáte čistou, máte upečeno. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Po upečení nechte jablečný koláč se skořicí vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky a posypaný moučkovým cukrem. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Lahodné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů