Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaný japonský cheesecake ze 3 ingrediencí

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Nadýchaný japonský cheesecake ze 3 ingrediencí - postup přípravy

Pokud víte, že vám odpoledne zaklepe návštěva na dveře a vy pro ni nemáte žádné pohoštění nebo sladkost ke kávičce, upečte tento jednoduchý japonský dezert. Příprava zabere chvilku a potřebujete na něj jen 3 běžné ingredience.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková
1. KROK

Nejprve si připravte dvě středně velké mísy, do kterých oddělte vaječné žloutky od bílků. Bílky poté vyšlehejte do husté bílé pěny. Žloutky naopak smíchejte se smetanovým sýrem a mixérem vyšlehejte hladký krém. K tomu poté přidejte kondenzované mléko a opět řádně promixujte.

2. KROK

Poté do žloutkové směsi postupně po lžících přidejte bílkovou pěnu a dokonale ji do ní vmíchejte. Vzniknout by měla poměrně hustá, jemná a velmi nadýchaná směs. Do té můžete v případě potřeby vmíchat například vanilkový cukr či aroma nebo také čerstvě nastrouhanou citronovou kůru, která celý dezert nádherně provoní. Není to však podmínkou.

3. KROK

Celou směs poté rovnoměrně nalijte do připravené dortové formy (zhruba o velikosti 20 cm), kterou poté zabalte do alobalu a vložte do větší zapékací mísy či další formy. Do té poté nalijte zhruba půl sklenice čisté vlažné vody a tuto formu vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů, v níž pečte těsto cca 45–50 minut.

4. KROK

Tento postup před pečením je velmi důležitý, a to zejména pro správnou výslednou konzistenci celého zákusku. Když tedy uplyne doba pečení, troubu vypněte, ale koláč zatím nevyndávejte. Nechte pouze otevřená dvířka a celý dezert tak během půl hodiny pomalu vychladne. Poté jej pouze vyjměte jak z trouby, tak z formy a posypejte moučkovým cukrem. Na závěr ho rozkrájejte na porce a můžete podávat. Dobrou chuť!

5. KROK

Náš tip: Celý dezert můžete poté libovolně ozdobit nebo dochutit čerstvou šlehačkou, jogurtem či zmrzlinou. V létě můžete rovněž použít čerstvé sezónní ovoce a lístek máty.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem


Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů