Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaný koláč s rozinkami a jablky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Nadýchaný koláč s rozinkami a jablky - postup přípravy

Koláč s rozinkami je nadýchaný, jemný, rychlý a snadný na přípravu. Pokrm je zajímavý svou chutí a je ideální, jako sladká snídaně i dezert k odpolední kávě.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rozinky nechte 10 minut ponořené ve vroucí vodě. V samostatné misce vyšlehejte vejce se solí a cukrem do pěny. Přidejte bílý jogurt s olejem, mlékem a vanilkovým extraktem a pokračujte ve šlehání. 

2. KROK

Jakmile se ingredience spojí, vmíchejte do nich mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem prosejte.

3. KROK

Do těsta vmíchejte slité rozinky a vzniklou směs nalijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem. 

Poznámka: Do středu formy umístěte kulaté nerezové tvořítko na pečení, kolem kterého těsto nalijte.

4. KROK

Povrch těsta pokryjte tenkými plátky jablek, která posypte trochou rozinek, cukrářským zdobením a směsí moučkového cukru a skořice. 

Poznámka: Před krájením z jablek odstraňte jádřinec.

5. KROK

Koláč s rozinkami pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Po upečení z dezertu odstraňte tvořítko a po vychladnutí koláč podávejte nakrájený na kousky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: lecker essen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů