Nadýchaný koláč s rozinkami a jablky - postup přípravy
Koláč s rozinkami je nadýchaný, jemný, rychlý a snadný na přípravu. Pokrm je zajímavý svou chutí a je ideální, jako sladká snídaně i dezert k odpolední kávě.
Těsto
Zdobení
Rozinky nechte 10 minut ponořené ve vroucí vodě. V samostatné misce vyšlehejte vejce se solí a cukrem do pěny. Přidejte bílý jogurt s olejem, mlékem a vanilkovým extraktem a pokračujte ve šlehání.
Jakmile se ingredience spojí, vmíchejte do nich mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem prosejte.
Do těsta vmíchejte slité rozinky a vzniklou směs nalijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem.
Poznámka: Do středu formy umístěte kulaté nerezové tvořítko na pečení, kolem kterého těsto nalijte.
Povrch těsta pokryjte tenkými plátky jablek, která posypte trochou rozinek, cukrářským zdobením a směsí moučkového cukru a skořice.
Poznámka: Před krájením z jablek odstraňte jádřinec.
Koláč s rozinkami pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Po upečení z dezertu odstraňte tvořítko a po vychladnutí koláč podávejte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: lecker essen