Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémová česnečka se sýrem a chlebovými krutony

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Krémová česnečka se sýrem a chlebovými krutony - postup přípravy

Česneková polévka má spoustu různých variací a obměn. Tato je jedna z těch jednodušších, a přitom nejlahodnějších.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte je na drobné kostičky. Dva nebo více stroužků česneku rovněž oloupejte a nakrájejte ho na hrubé kousky. V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a orestujte na něm brambory spolu s česnekem dorůžova. Vyklopte je poté do hrnce, zalijte vodou, přidejte 1 polévkovou lžíci podravky a přiveďte k varu a pod pokličkou nechte vřít, dokud brambory úplně nezměknou.

2. KROK

Mezitím nakrájejte chléb na menší kostičky. V pánvi rozehřejte olivový olej a vsypte na něj chlebové kostky, které opékejte, dokud krásně nezezlátnou. Když jsou hotové, odstavte je ze sporáku a přesypejte do misky.

3. KROK

Když brambory v hrnci úplně změknou, tyčovým mixérem rozmixujte polévku dohladka. Podle chuti ji dosolte a dopepřete. Do polévkové misky prolisujte jeden či více stroužků česneku, zalijte jej polévkou, tu posypejte jemně nasekanou petrželkou, přihoďte strouhaný či krájený sýr a opražené chlebové krutony a podávejte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů