Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Originální maďarský guláš

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Originální maďarský guláš - postup přípravy

Maďarský guláš patří mezi vyhlášené pokrmy a není vůbec těžké ho připravit správně. Míru jeho pikantnosti si navíc snadno uzpůsobíte podle sebe, pokud ho tedy budou jíst i děti, jednoduše chilli vynechejte.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Hovězí maso na guláš nakrájejte na větší kostky. Pak rozkrájejte 2 cibule na kostičky. Do hrnce dejte trochou olivového oleje a začněte na něm smažit cibuli. Po chvíli k ní prolisujte dva stroužky česneku a přidejte maso. Směs pak na větším plameni 3 až 5 minut restujte, aby se maso zatáhlo.

2. KROK

Podle chuti nakrájejte chilli papričku. Přidejte mletý pepř, sůl, kmín, sladkou papriku a rajčatový protlak. Krátce vše osmahněte. Poté dejte do hrnce na kostičky nakrájené rajče, papriku, nadrobno nakrájený řapíkatý celer a přilijte 800 mililitrů vody. Přiveďte k varu, poté plamen stáhněte a vařte 40 minut pod poklicí.

3. KROK

Mezitím si nakrájejte mrkve na kostičky a brambory na menší kousky. Po 40 minutách je dejte do hrnce a vařte dalších 10 až 15 minut, aby zelenina změkla. Nakonec nasekejte trochu petrželky, dejte ji do guláše a můžete servírovat.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů