Nakládané papriky jsou ideální během zimy do salátu i v omáčce - postup přípravy
Dnes se podíváme na úžasný recept na papriky v rajčatovém vývaru, které zavaříte klasickým způsobem a užijete si lahodné papriky po celou zimu nejen do salátů, ale také do hřejivých omáček. Jde o skvělou kombinaci surovin, které snad každý z nás miluje a můžete si zeleninu vychutnat kdykoli jen budete chtít bez ohledu na roční období a nebudete muset běžet do obchodu a kupovat drahou zeleninu, která během zimy ani není z obchodu příliš dobrá.
Dobrou zprávou je, že na tuto zavařeninu nepotřebujete příliš mnoho druhů surovin, ale pochopitelně budete potřebovat poměrně velké množství jednotlivých ingrediencí, protože se jedná o zavařeninu. Ta se vždy dělá ve větším množství, protože se jedná o práci navíc, kterou rozhodně nebudete dělat každých pár týdnů, ale pravděpodobně jen jednou za sezónu.
Ingredience
Rajčata omyjte a nakrájejte je na čtvrtiny, abyste je mohli snadno rozemlít mlýnkem. Papriky nakrájejte na čtvrtky a odstraňte semínka a stopky.
Znovu je omyjte, abyste odstranili všechna semínka, která vám unikla při prvním čištění. Rajčata a česnek prolisujte mlýnkem nebo rozmixujte ve stolním mixéru. Nezapomeňte je udržovat v oddělených miskách.
Rajčata nalijte do hrnce nebo kastrolu. Přidejte slunečnicový olej, sůl a cukr. Zapněte sporák, promíchejte a přiveďte tuto směs k varu. Jakmile se rajčata začnou vařit, přidejte papriky, ale nemíchejte. Zamíchejte až za 5-7 minut.