Nakládané papriky s bylinkami a česnekem - postup přípravy
Nakládané papriky s bylinkami můžete použít jako chutnou přílohu k masu nebo jako součást slavnostních mís. Každému jídlu dodají originální a aromatickou chuť.
Ingredience
Nálev
Papriky omyjte, zbavte je semeníků a nakrájejte je na čtvrtky. V hrnci smíchejte vodu se solí, cukrem, bobkovými listy, semínky koriandru, pepřem, olejem a octem.
Hrnec postavte na teplo a nálev přiveďte k varu – potrvá to přibližně 3 minuty. Do vroucího nálevu ponořte papriky, které vařte na středním plameni 2 minuty. Po této době papriky z nálevu vyjměte a nechte je volně chladnout.
Zatím v míse smíchejte nasekanou petrželku s koriandrem, na plátky nakrájeným česnekem a nakrájenou feferonkou. Nyní začněte s vrstvením.
Na dno větší mísy položte pár paprik, které pokryjte částí množství bylinkové směsi. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Na závěr papriky zalijte nálevem tak, aby byly zcela ponořené.
Tip: Pro lepší výsledek na papriky položte talíř, který je zatíží, a mísu přikryjte pokličkou.
Nakládané papriky s bylinkami vložte na 12 hodin do lednice a poté je uchovávejte v lednici, v nádobě bez přístupu vzduchu.
Tip: Dobu nakládání můžete prodloužit. Čím déle budou papriky naložené, tím lepší chuť získají.
Papriky naložené v bylinkovém nálevu se skvěle hodí jako doplněk slavnostních mís nebo ke grilovanému, či jinak připravenému, masu.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты