Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané vepřové řízky v tatarské omáčce

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Nakládané vepřové řízky v tatarské omáčce - postup přípravy

Pokud chcete pro své blízké letos připravit vynikající štědrovečerní večeři, vyzkoušejte tyto nakládané vepřové řízky v tatarské omáčce, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Podávat je můžete se salátem, bramborami nebo s hranolky.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na řízky

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Plátky vepřové krkovice naklepejte přes potravinovou fólii, aby šťáva nestříkala po kuchyni. Poté je nařízněte po okrajích, aby se při smažení nekroutily. Následně je osolte a opepřete.

2. KROK

V míse smíchejte tatarskou omáčku, prolisovaný nebo najemno nastrouhaný česnek a vejce. Do této směsi naložte připravené plátky masa a nechte je v lednici alespoň přes noc.

3. KROK

Naložené plátky vepřové krkovice obalte ve strouhance a poté je smažte na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.

4. KROK

Nakládané řízky ihned podávejte s bramborovým salátem, kaší, vařenými bramborami či s hranolky.

5. KROK

Tip: Pokud máte raději méně tučné maso, nahraďte krkovici vepřovou kýtou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů