Nakládané vepřové řízky v tatarské omáčce - postup přípravy
Pokud chcete pro své blízké letos připravit vynikající štědrovečerní večeři, vyzkoušejte tyto nakládané vepřové řízky v tatarské omáčce, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Podávat je můžete se salátem, bramborami nebo s hranolky.
Na řízky
Plátky vepřové krkovice naklepejte přes potravinovou fólii, aby šťáva nestříkala po kuchyni. Poté je nařízněte po okrajích, aby se při smažení nekroutily. Následně je osolte a opepřete.
V míse smíchejte tatarskou omáčku, prolisovaný nebo najemno nastrouhaný česnek a vejce. Do této směsi naložte připravené plátky masa a nechte je v lednici alespoň přes noc.
Naložené plátky vepřové krkovice obalte ve strouhance a poté je smažte na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
Nakládané řízky ihned podávejte s bramborovým salátem, kaší, vařenými bramborami či s hranolky.
Tip: Pokud máte raději méně tučné maso, nahraďte krkovici vepřovou kýtou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem