Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaný česnek na zimu s koprem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Nakládaný česnek na zimu s koprem - postup přípravy

Připravte si aromatickou pochoutku, vhodnou do salátů, těstovin i k masu. Nakládaný česnek na zimu si oblíbí všichni milovníci výrazných chutí a snadných příprav.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Základ

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Oloupaným česnekem naplňte sterilizovanou sklenici a pokračujte s přípravou nálevu. V rendlíku smíchejte vodu s cukrem, solí, celým černým pepřem, hřebíčkem, sušenou paprikou, bobkovým listem a květem kopru. 

2. KROK

Nálev vařte 3–5 minut, vmíchejte do něj ocet a poté ho vlijte do sklenice s česnekem, kterou uzavřete a nechte vychladnout. Poté ji uchovávejte v lednici. 

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit jednu sklenici o objemu 500 ml. 

3. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

5. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů