Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelná čalamáda s paprikami a okurkou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zelná čalamáda s paprikami a okurkou - postup přípravy

Pokud vám kyselé okurky jako příloha přijdou příliš nudné, vyzkoušejte zelnou čalamádu podle receptu paní Ilony Šimůnkové. Zavařený zelný salátek se výborně hodí například ke smaženým jídlům anebo všude tam, kde potřebujete podtrhnout chuť něčím nakyslým, navíc zaujme i svou barevností.

Ingredience pro:
5 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Veškerou zeleninu pečlivě umyjte, očistěte, odstraňte nejedlé části a nakrouhejte najemno.

2. KROK

Všechnu nakrouhanou zeleninu přesuňte do větší nádoby, ideální je plech s vysokým okrajem. Posolte, promíchejte a nechte do druhého dne „vypotit“.

3. KROK

Z vody, octa, cukru a kořenícího přípravku Deko připravte nálev dle návodu. Přidejte nové koření, pepř a bobkový list. Nálev nechte zcela vychladnout.

4. KROK

Směs zeleniny plňte do připravených čistých sklenic. Uvedené množství ingrediencí by mělo vystačit zhruba na 5 půllitrových sklenic.

5. KROK

Zeleninu ve sklenicích přelijte připraveným nálevem. Překryjte sterilním víčkem a řádně utáhněte.

6. KROK

Uzavřené sklenice přesuňte do hrnce vyloženého utěrkou, dolijte vodou a přiveďte k varu. Zavařujte zhruba 10–15 minut.

7. KROK

Zavařené sklenice obraťte dnem vzhůru a nechte zcela vychladnout. Po vychladnutí se ujistěte, že víčka řádně přiléhají. Skladujte na suchém a temném místě.

8. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů