Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaný pórek s česnekem a kořením

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Nakládaný pórek s česnekem a kořením - postup přípravy

Patříte-li k milovníkům pórku, tento recept vás nadchne. V případě, že si pórek naložíte podle tohoto jednoduchého receptu, můžete se z něj těšit vždy, když na něj dostanete chuť.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Pórek omyjte a nakrájejte jej na kolečka o šířce přibližně 1,5 cm. Hlavu česneku rozdělte na stroužky, které oloupejte a překrojte napůl. 

2. KROK

Připravte si dvě sterilizované sklenice,  jejich dno naplňte připraveným česnekem a poté je do plna naplňte nakrájeným pórkem. 

Poznámka: Sterilizace je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení obsahu sklenic bakteriemi. V tomto receptu jsou použity sklenice o obsahu 2500 ml.

3. KROK

Do mísy s vodou nasypte 2 lžíce hrubé kamenné soli a tekutinou naplňte sklenice tak, aby byl pórek zcela ponořený. Následně do každé sklenice vlijte dvě lžíce octa a pevně je uzavřete. 

4. KROK

S oběma sklenicemi zatřeste a nechte je stát na temném místě a v chladu po dobu 15 dní. Poté můžete pórek konzumovat. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Z Fatminy kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů