Nakládaný pórek s česnekem a kořením - postup přípravy
Patříte-li k milovníkům pórku, tento recept vás nadchne. V případě, že si pórek naložíte podle tohoto jednoduchého receptu, můžete se z něj těšit vždy, když na něj dostanete chuť.
Ingredience
Pórek omyjte a nakrájejte jej na kolečka o šířce přibližně 1,5 cm. Hlavu česneku rozdělte na stroužky, které oloupejte a překrojte napůl.
Připravte si dvě sterilizované sklenice, jejich dno naplňte připraveným česnekem a poté je do plna naplňte nakrájeným pórkem.
Poznámka: Sterilizace je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení obsahu sklenic bakteriemi. V tomto receptu jsou použity sklenice o obsahu 2500 ml.
Do mísy s vodou nasypte 2 lžíce hrubé kamenné soli a tekutinou naplňte sklenice tak, aby byl pórek zcela ponořený. Následně do každé sklenice vlijte dvě lžíce octa a pevně je uzavřete.
S oběma sklenicemi zatřeste a nechte je stát na temném místě a v chladu po dobu 15 dní. Poté můžete pórek konzumovat.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Z Fatminy kuchyně