Naložené houby ve slaném nálevu - postup přípravy
Uchovat čerstvé houby ve sklenicích na zimu není nic složitého, pokud máte k dispozici ten správný recept. Vyzkoušejte ten, který nám poskytla paní Radmila Matoušková, a rozhodně nebudete litovat.
Ingredience
Houby rozkrájejte na kostky. Kolik budete potřebovat sklenic a nálevu, samozřejmě záleží na tom, kolik chcete zavařit hub, množství proto upravte dle poměru. Do hrnce nalijte vodu a přisypejte sůl, na každý litr vody dejte lžíci soli. Obojí svařte a nechte vychladnout.
Dejte nakrájené houby do sklenic téměř až nahoru po okraj, zalijte je slaným nálevem a zavíčkujte. Vložte sklenice na plechu do trouby vyhřáté na 180 °C a sterilujte je po dobu 40 minut.
Poté je z trouby vyndejte, otočte víčkem dolů a nechte přikryté vychladnout. Zkontrolujte víčka u všech sklenic a poté je skladujte na temném a chladném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.