Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zábavný předkrm ve tvaru hříbku z vajec a sýra

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Zábavný předkrm ve tvaru hříbku z vajec a sýra - postup přípravy

Chcete potěšit děti nebo jen pobavit celou rodinu, přátele a hosty? Máte-li smysl pro humor, na vaše stole by neměly chybět vtipné a netradiční předkrmy. Právě ty zlepšují náladu i chuť všech přítomných hostů. Nenapadá vás nic vtipného, co byste jim mohli připravit, aby to vypadalo netradičně a zároveň skvěle chutnalo? Podívejte se na předkrm z vajec a sýra, který vypadá jako hříbky. Když je dáte doprostřed stolu a uděláte z nich malou mýtinu, hosté se potrhají smíchy.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Uvařená vejce a sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte k nim sůl a mletý černý pepř podle chuti, prolisovaný česnek a majonézu. Důkladně promíchejte.




Musí vzniknout homogenní směs, se kterou budete moci následně pracovat. Okurky nakrájejte na plátky silné asi 5 mm. Ze žampionů opatrně vyndejte nohy, aby se v kloboučku utvořili malé otvory.

Lžící vezměte vaječnou směs a vytvarujte z ní kouli. Poté jí dejte podlouhlý tvar, který bude představovat nohu houby. Tuto nožku položte na plátek z okurky, který bude fungovat jako podstavec každé z hub.

Na tuto nohu nasaďte klobouk ze žampionu. Na talíře dejte hlávkový salát, petržel nebo jinou zeleň, která bude představovat trávu či mech. Na tento podklad dejte připravené vaječné houby a podávejte hostům jako zajímavý předkrm, který předtím nikdy neviděli.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů