Naučte se připravit nejchutnější čokoládový krém na dorty - postup přípravy
S dnešním receptem se naučíte připravit jemný a lahodný krém, který se hodí na každý domácí koláč i dort. Postup je přitom velmi jednoduchý a budete potřebovat jen pár základních ingrediencí, ze kterých krém připravíte. Uvidíte, že si ho zamilujete a naučíte se v kuchyni zase něco nového. Jakmile budete připravovat domácí koláč nebo dort pro svou rodinu nebo přátele, můžete využít tohoto jedinečného a velmi jednoduchého receptu na čokoládový krém.
Ingredience
Připravte si čistou pánev a nalijte do ní kondenzované mléko. Přidejte kakaový prášek a důkladně promíchejte stěrkou dohladka. Nakonec přidejte také mléko a pokračujte v míchání stěrkou, dokud se všechny přísady dokonale nespojí.
Dejte pánev na sporák a pokračujte v neustálém míchání. V opačném případě se krém srazí a nebude vypadat ani fungovat, jak má.
Jakmile smetana začne vřít, vařte ji ještě 5 minut a poté přidejte hořkou (nebo mléčnou) čokoládu a neustále míchejte. Když se čokoláda úplně rozpustí, sejměte pánev ze sporáku. Krém dejte do čisté misky a zakryjte potravinářskou fólií.
Krém nechte úplně vychladnout. Studený krém bude mít velmi hutnou strukturu a můžete jej pohodlně natřít na koláč nebo dort lžící, anebo ho můžete dát do cukrářského sáčku a použít ho ke zdobení dortů. Krém bude mít nádherně plnou čokoládovou chuť a zároveň bude příjemně sladký.
Pamatujte, že jej můžete uchovávat v lednici osm až dvanáct dnů a v mrazáku vydrží až dva měsíce! Výroba je přitom úžasně snadná a časově není vůbec náročná. Kromě toho bude krém levný, protože na něj potřebujete jen čtyři suroviny, které máte možná v kuchyni i teď.