Nejšťavnatější karbanátky s tajnou přísadou - postup přípravy
Ať už připravujete karbanátky či masové kuličky, možná se vám někdy stalo, že po osmažení či upečení zůstaly uvnitř poněkud vysušené. Anebo se vám to stává často? Ode dneška už nebude, stačí přidat do směsi mletého masa tajnou přísadu.
Ingredience
Experimenty zkušených domácích kuchařek a kuchařů s nejrůznějšími druhy ingrediencí mají nejrůznější výsledky. Většina nedá dopustit na pár lžic strouhanky, která však často masovou směs naopak vysuší, a jemně nasekanou cibuli. Ta je sice skvělá a dodá karbanátkům svěžest a křupavost, sama o sobě ale nestačí.
Abyste docílili té nejlahodnější a nejšťavnatější chuti vašich produktů z mletého masa, přidejte do nich trochu jablka.
Jak připravit nejlahodnější mleté karbanátky
1. Cibuli i jablko oloupejte a obojí nasekejte na jemné kousky. V pánvi rozehřejte trochu sádla nebo rostlinného oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli. Poté k ní přihoďte jablko a pokračujte ve smažení, dokud jablko i cibule nezměknou. V tu chvíli směs odstavte ze sporáku.
2. Mleté maso vložte do misky, přidejte k němu jemně nasekaný nebo prolisovaný česnek, osmahnutou cibuli s jablkem, vejce, sůl a další koření podle chuti a receptu, do něhož karbanátky patří. Směs rukama důkladně promíchejte a namočenýma rukama odebírejte kousky, z nichž tvořte bochánky, kuličky či placičky.
3. Každý takto připravený kousek masa obalte v kukuřičném škrobu a vložte ho do pánve s rozpáleným olejem či sádlem. Smažte karbanátky po obou stranách na mírném až středním ohni dozlatova. Po dosmažení je nechte okapat od přebytečného oleje a ihned podávejte.