Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Německý jablečný koláč s citronovou kůrou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Německý jablečný koláč s citronovou kůrou - postup přípravy

Tento recept je zajímavý svou historií, která sahá až do roku 1894. Německý jablečný koláč je jednoduchý na přípravu, díky jablkům je plný vitamínů a jeho sladká chuť vás stoprocentně ohromí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Máslo v míse vyšlehejte s částí množství moučkového cukru a do směsi následně vešlehejte vejce a zbytek moučkového cukru.

Poznámka: Vejce přidávejte do směsi postupně, aby se ingredience lépe propojily.

2. KROK

Do mísy nastrouhejte citronovou kůru a vsypte do ní mouku. Ingredience šlehejte, dokud nezískáte husté těsto.

Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.

3. KROK

Na plech vyložený pečicím papírem těsto rovnoměrně rozetřete a poté nakrájejte omytá jablka na plátky, které naskládejte, jedno přes druhé, na těsto na plechu.

Poznámka: Z jablek před jejich použitím odstraňte jádřince.

4. KROK

V míse vyšlehejte zakysanou smetanu s vejci, skořicí a cukrem, směs rovnoměrně nalijte po celém plechu s těstem a jablky a německý jablečný koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.

5. KROK

Hotový dezert podávejte nakrájený na kousky. Pokud chcete docílit slavnostnějšího vzhledu, můžete ho při servírování posypat moučkovým cukrem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Einfache Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů