Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Neobvyklý tvarohový koláč

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 100 minut

Neobvyklý tvarohový koláč - postup přípravy

Mnoho lidí si myslí, že tvarohový koláč může mít jenom jednu jedinou podobu. Přitom existují různé variance. A nemusíme se držet nutně jenom naší země. Podíváme se na recept, který pochází z Japonska a rozhodně stojí za vyzkoušení. Výsledkem je totiž velmi jemná a vzdušná pochoutka, která se po prvním soustu krásně rozpustí v ústech.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Jako první je třeba nachystat si nádobu, kde budete koláč péct. Je třeba ideálně kulatý a vyšší hrnec, protože při pečení tento dezert celkem výrazně vyběhne. Také je třeba vyložit si vnitřek pečicím papírem. A to jak dno, tak i po stranách, které by měly přesahovat.




Následně už se můžete pustit do přípravy těsta. Jako první oddělte bílky od žloutků. Potom v další míse smíchejte mléko, smetanový sýr a také máslo.

Začnete zahřívat, dokud se ingredience nerozpustí a také nepropojí. Když vznikne hladká směs, můžete vypnout sporák. Poté pomalu přisypávejte také mouku, přidejte vanilku a na závěr vmíchejte také vaječné žloutky. Vše promíchejte a nechte odstát.

V další nádobě se nyní můžete pustit do šlehání bílků. Cílem je samozřejmě vytvořit sníh. Nezapomeňte k nim přidat špetku soli, a dále také cukr a citronovou šťávu. Jakmile se na bílcích začnou objevovat špičky, je konzistence ta pravá a můžete mixér vypnout.


Pěnu následně velmi opatrně, ručně vmíchávejte do základu vašeho těsta. Cílem je ponechat vše co nejvíce nadýchané, což se projeví také ve struktuře vašeho koláče. Po upečení. A má to vliv také na chuť a vláčnost.

Když je těsto hotové, můžete ho nalít do připravené nádoby. Tu poté vložíte do trouby předehřáté na teplotu 150 stupňů. Při této teplotě pečte po dobu 60 minut. Na závěr troubu vypněte a nechte ho ještě deset minut dojít. Potom otevřete dvířka a stále ho ještě asi 30 minut v troubě nechte.

Až poté ho lze vyndat a následně nechat při pokojové teplotě chladnou. Po vyklepnutí z formy můžete nakrájet a servírovat.

Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů