Nepečená roláda Kinder Bueno - postup přípravy
Mají v oblibě vaše ratolesti tyčinku Kinder Bueno? Až vyzkoušíte roládu podobné chuti, určitě tyto laskominy přestanete kupovat. Domácí dezert vydrží mnohem déle než cukrovinky ze supermarketu a také je o něco zdravější.
Základ
Krém
Začněte tím, že si důkladně namočíte jednotlivé cukrářské piškoty v 150 ml mléka a vyskládáte je na plát pečícího papíru. Poté se pusťte do přípravy krému.
Ve středně velkém hrnci si rozmíchejte v půl litru mléka pudinkové prášky s příchutí vanilka, přidejte krupicový cukr a vařte na středně silném plamenu do zhoustnutí. Následně pudink odstavte a nechte chladit asi 25 minut.
Dokončování pudinkového krému a kompletace rolády Kinder Bueno
V další fázi si vyšlehejte smetanu do tuhého krému a po lžících ji přimíchávejte k rozmixovanému vanilkovému pudinku. Také si na pánvi karamelizujte lískové oříšky spolu s vanilkovým cukrem a trochou vody (20 ml).
Ořechy pak rozdrťte najemno v sekáčku a přisypte do náplně z pudinku a šlehačky. Důkladně promíchejte vařečkou a směs naneste rovnoměrně na namočené cukrářské piškoty. Nakonec zarolujte, tím vznikne roláda.
Tu chlaďte hodinu v lednici a mezitím si připravte polevu. Rozpusťte si čokoládu s máslem v mikrovlnce, propojte lžící a dezert přelijte a dozdobte drcenými arašídy. Opět nechte tuhnout v chladu několik minut.
Servírování rolády Kinder Bueno
Až roláda důkladně ztuhne i s polevou, naporcujte ji na plátky a podávejte třeba s šálkem kvalitního espressa. Hodit se však bude i čaj, hrnek mléka či kakao. Přejeme dobrou chuť.