Nepečené Bebe řezy se smetanovým krémem - postup přípravy
Udělejte si o víkendu hezký den s rodinou, který můžete započít chutným obědem, na jehož závěr přijde dezert v podobě řezů, jako jsou tyto z Bebe sušenek. Poslouží vám ovšem i jako pochoutka na různé oslavy.
Ingredience
Do větší mísy nalijte smetanu ke šlehání, přidejte k ní mascarpone a obojí společně vyšlehejte, dokud smetana nezačne tvořit kopečky. Poté do ní nasypejte pecičky z hořké čokolády a nalámejte do mísy i oplatky, pokud chcete. Promíchejte směs stěrkou a odložte ji na později. Do menší misky nalijte plnotučné mléko a nachystejte si formu, ve které budete dezert tvořit.
Každou sušenku namáčejte ze všech stran v mléce a poté ji položte do formy. Jakmile utvoříte spodní základ, tak na něj naneste krémovou náplň a důkladně ji zarovnejte do všech stran. Poté zbylé sušenky opět namáčejte v mléce a dejte je na vrch dezertu. Zakryjte dezert potravinářskou fólií a dejte ho na čtyři hodiny do lednice zatuhnout. Po vytažení ho jen nakrájejte na řezy a můžete je podávat, dobrou chuť!