Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené čokoládové rakvičky s mascarpone

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Nepečené čokoládové rakvičky s mascarpone - postup přípravy

Nepečené čokoládové rakvičky připravíte snadno a bez použití trouby. Jsou plné lahodného krému z mascarpone a zdobí je čokoláda, kterou milují dospělí i děti.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Základ

Krém

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mascarpone vyšlehejte společně se smetanou a směsí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí. Přichystejte si dva cukrářské piškoty, z nichž jeden ozdobte smetanovou směsí, kterou přikryjte druhým piškotem namočeným v mléce. 

2. KROK

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Trochu smetanové směsi si nechte na závěrečné zdobení.

3. KROK

Čokoládu s olejem rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě – potrvá to 3 minuty. Do čokolády vmíchejte nasekané mandle a plátky mandlí. Polevou pokryjte piškoty s krémem a vložte je na 1–2 hodiny do lednice, aby čokoláda ztuhla. 

4. KROK

Na závěr nepečené čokoládové rakvičky ozdobte zbytkem smetanové směsi, kterou posypte čokoládovým sypáním. 

Poznámka: Dokud rakvičky z čokolády nezkonzumujete, uchovávejte je v lednici.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolce facili

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů