Nepečené čokoládové rakvičky s mascarpone - postup přípravy
Nepečené čokoládové rakvičky připravíte snadno a bez použití trouby. Jsou plné lahodného krému z mascarpone a zdobí je čokoláda, kterou milují dospělí i děti.
Základ
Krém
Poleva
Zdobení
Mascarpone vyšlehejte společně se smetanou a směsí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí. Přichystejte si dva cukrářské piškoty, z nichž jeden ozdobte smetanovou směsí, kterou přikryjte druhým piškotem namočeným v mléce.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Trochu smetanové směsi si nechte na závěrečné zdobení.
Čokoládu s olejem rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě – potrvá to 3 minuty. Do čokolády vmíchejte nasekané mandle a plátky mandlí. Polevou pokryjte piškoty s krémem a vložte je na 1–2 hodiny do lednice, aby čokoláda ztuhla.
Na závěr nepečené čokoládové rakvičky ozdobte zbytkem smetanové směsi, kterou posypte čokoládovým sypáním.
Poznámka: Dokud rakvičky z čokolády nezkonzumujete, uchovávejte je v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolce facili