Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené domácí cukroví ze sušenek, arašídového másla a čokolády

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Nepečené domácí cukroví ze sušenek, arašídového másla a čokolády - postup přípravy

Vánoční řádění je v plném proudu. Domácnosti teď voní vanilkovým cukrem a připáleným lineckým cukrovím, děti číhají nenápadně za rohem, aby mamince nepozorovaně ukořistily několik kousků přímo z plechu a čas od času si při tom popálí prsty. Pokud v tom všem shonu přemýšlíte, jak obohatit svou nabídku cukroví, aniž byste přitom výrazně zatížili rodinný rozpočet i sami sebe, máme pro vás nápad na perfektní sušenkové tyčinky.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Do misky elektrického mlýnku nalámejte na menší kousky máslové sušenky a rozemelte je na jemný prášek. Vsypte ho do hluboké misky a přidejte k němu 200 gramů arašídového másla (nesoleného a jemně mletého bez kousků arašídů). Vařečkou vše důkladně promíchejte tak, aby se sušenky s máslem úplně propojily do jednolitého těsta.

2. KROK

Odebírejte rukama malý kousek sušenkové hmoty a v dlaních z něho zformujte váleček. S pomocí prstů jej pak na obou koncích zploštěte a položte ho na tácek. Stejným způsobem zpracujte i zbytek těsta. Hotové válečky pak vložte na 5 až 10 minut do mrazáku, aby náležitě ztuhly a držely tvar.

3. KROK

Tmavou čokoládu (ať už hořkou nebo mléčnou, to necháme na vašem uvážení a chuti) nalámejte do misky a vložte ji do mikrovlnné trouby nebo do vodní lázně na kamna. Zahřívejte čokoládu tak dlouho, dokud se úplně nerozpustí. Pak ji promíchejte, abyste získali tekutou, hladkou a lesklou polevu.

4. KROK

Zmrazené válečky vyndejte z mrazáku a každý z nich vhoďte do rozpuštěné čokolády. S pomocí dvou vidliček je úplně obalte a nechte je oschnout na mřížce, pod kterou položte kus pečicího papíru nebo novin, abyste pak nemuseli z linky uklízet kapky čokolády. Zbylou rozpuštěnou čokoládu vložte do zdobicího sáčku a na povrchu tyčinek vytvořte ozdobné cákance. Pokud chcete, můžete cákance vytvořit z čokolády bílé nebo mléčné, anebo je posypejte některým druhem cukrářského zdobení.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů