Nepečené kaštanové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou - postup přípravy
Tento nepečený dezert je velmi jednoduchý, ale díky použitým ingrediencím je jeho chuť naprosto výjimečná. Lahodná chuť sladkých kaštanů spolu s pudinkovým krémem a šlehačkou vytváří delikátní kompozici, která vás nadchne.
Na korpus
Na krém
Na ozdobení
Pudinkový prášek vsypte do misky a zalijte ho 50 ml mléka. Obojí promíchejte do hladké kašičky. Zbylé mléko nalijte do kastrůlku, přiveďte ho k varu a přilijte k němu rozmíchaný pudink. Za stálého míchání ho nechte svařit do husté konzistence, odstavte ho ze sporáku a nechte ho vychladnout.
Do čisté mísy dejte na kostky nakrájené máslo, zasypejte ho krupicovým a vanilkovým cukrem a ručním elektrickým šlehačem jej vyšlehejte do krémovité konzistence. K té pak přidejte zchladlý pudink a pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte homogenní hmotu.
Nyní připravte korpus. Sušenky rozlámejte na kousky a v mixéru je rozdrťte na prach. Tuto drť poté smíchejte s rumovou esencí, změklým a na kostky pokrájeným máslem a hmotou z jedlých kaštanů. Všechny ingredience pak rukama promačkejte, aby se spojily a vytvořily soudržnou a tvárnou hmotu.
Pyré z jedlých kaštanů připravíte tak, že uvaříte kaštany do změknutí, oloupete z nich slupku a mlýnkem na maso či elektrickým sekáčkem je rozsekáte na pyré.
Sušenkovou směs vsypte do obdélníkové formy vyložené pečicím papírem. S pomocí prstů, kulaté části lžíce nebo misky vtlačte směs na dno formy tak, abyste vytvořili soudržnou a kompaktní vrstvu. Na tu pak nalijte pudinkový krém a rovnoměrně jej rozetřete po celé ploše korpusu.
Do misky nalijte smetanu ke šlehání, rozmíchejte v ní ztužovač šlehačky a obojí společně vyšlehejte do pevné pěny. Navršte ji rovnoměrně na vrstvu pudinkového krému a navrch nastrouhejte nahrubo tabulku čokolády, případně dezert posypejte jiným libovolným cukrářským zdobením.
Navrstvený dezert vložte do lednice alespoň na 2 až 3 hodiny ztuhnout, poté jej nakrájejte na porce a podávejte spolu se šálkem voňavého čaje nebo kávy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.